top of page

Docenten Noorderpoort Volgen Succesvolle Training Didactisch EPD voor Verrijking Opleiding Doktersassistent

In een recente ontwikkeling hebben docenten van het Noorderpoort een docententraining gevolgd gericht op het efficiënte gebruik van het Didactisch Elektronisch Patiëntendossier (DEPD). Deze stap is gezet om de kwaliteit van de opleiding Doktersassistent verder te verhogen en studenten optimaal voor te bereiden op de dynamische wereld van de gezondheidszorg.



Het Didactisch EPD, een innovatief onderwijsinstrument, biedt een breed scala aan mogelijkheden voor zowel docenten als studenten. Door het simuleren van realistische medische dossiers en zorgomgevingen zoals een huisartsenpraktijk, polikliniek in een ziekenhuis, of een GGZ-instelling, kunnen studenten praktijkervaring opdoen in een gecontroleerde en veilige leeromgeving. Dit zorgt ervoor dat zij beter voorbereid zijn op hun toekomstige beroepspraktijk.


Docenten van het Noorderpoort zijn enthousiast over de veelzijdigheid van het Didactisch EPD. "Het biedt ons de unieke kans om studenten door middel van praktijkgerichte scenario’s kennis te laten maken met de complexiteit en diversiteit van het werkveld," aldus een van de deelnemende docenten. De training heeft hen niet alleen uitgerust met de vaardigheden om het DEPD effectief in hun lessen te integreren, maar ook met de kennis om diverse praktijksituaties vorm te geven die nauw aansluiten bij de realiteit.


De mogelijkheid om verschillende zorgsettings te simuleren is een significant voordeel. Studenten kunnen zo ervaring opdoen met de diverse aspecten van het werk van een doktersassistent, van het beheren van patiëntendossiers in een huisartsenpraktijk tot het ondersteunen van medische procedures in een polikliniek of het bieden van administratieve en patiëntgerichte ondersteuning binnen de GGZ. Deze praktische ervaringen dragen bij aan een dieper begrip en een betere toepassing van de theoretische kennis.


De introductie van het Didactisch EPD in het curriculum wordt gezien als een belangrijke mijlpaal voor de opleiding Doktersassistent bij het Noorderpoort. Het stelt de instelling in staat om een meer interactieve en praktijkgerichte leerervaring te bieden, wat essentieel is in de voorbereiding van studenten op een succesvolle carrière in de gezondheidszorg.


De positieve ontvangst en de veelbelovende feedback van de docenten geven blijk van de waarde van deze technologische integratie in het onderwijsproces.




bottom of page